Ring oss

38 26 33 16

Åpningstider

Man-Tir-Ons: 8:30 - 19:30 | Tor-Fre: 8:30 - 16:00

Timebestilling

Online timebestilling for dine tenner!

Mariann Saanum Hauge

Mariann Saanum Hauge
Tannlege
 • Informasjon

  Mariann er fra Mandal og var ferdig utdannet tannlege i Oslo i 2004. Hun hadde 2 års pause underveis i studiet for å drive forskning innen odontologi. Etter ett års ansettelse ved den offentlige tannhelsetjenesten i Mandal startet hun i 2005 opp egen praksis i dagens lokaler på Skjebstad bare noen hundre meter fra der hun vokste opp.

  Hun har erfaring med implantatprotetikk sien 2008 og ble offentlig godkjent for å gjøre implantatarbeid med støtte fra Helfo i 2014.

  Mariann har siden studietiden vært særlig opptatt av å arbeide med pasienter med  tannlegeskrekk. Hun tok i 2013 eksamen i odontofobi via NOFOBI (norsk forening for odontofobi) og i 2016 fikk hun autorisasjon for behandling under lystgass-sedasjon.

  Fra og med høsten 2016 påbegynte hun et 6-årig forskningsprosjekt på deltid om metoder for behandling av tannlegeskrekk. Dette prosjektet er støttet av Tannhelsetjenestens Kompetansesenter Sør i Arendal og har gitt henne opptak i phd-programmet ved Universitetet i Oslo. Prosjektet gjør at hun i denne perioden har noe reduserte arbeidsdager med pasientbehandling.

  Mariann har bidratt til læreboken Odontologisk psykologi som brukes av norske tannlegestudenter, der hun blant annet er medforfatter på kapittel om behandling av voksne pasienter med tannbehandlingsangst.

  Mariann er også engasjert i foreningsarbeid og ivrig kursdeltaker med over 400 relevante kurstimer siste  5 år som spenner seg over nær sagt alle tema i odontologien.

 • Email

  mariann@tannsor.no