Ring oss

38 26 33 16

Åpningstider

Man,Tor,Fre: 8:30 - 16:00 | Tir, Ons: 8:30 - 19:00

Timebestilling

Online timebestilling for dine tenner!

Tannbehandlinger

Vanlige behandlinger

Vi tilbyr alle vanlige typer tannbehandlinger som hvite fyllinger, behandling av tannkjøttssykdom, kroner, broer, proteser og rotfyllinger. Vi tilbyr også estetiske behandlinger som bleking og skallfasetter.

Implantater

Implantatbehandling er en stadig mer aktuell behandlingsform ved tanntap. Hos oss kan vi tilby alt fra enkle implantater til helkjeveløsninger for tannløse. Tett samarbeid med oralkirurg Katja Franke og Mandal Tannteknikk gjør at alt fra planleggingsstadiet til ferdig arbeid kan foregå under samme tak ved Mandal Tannsenter.

Tannlege Mariann Saanum Hauge er godkjent for å gjøre implantatarbeid med støtte fra Helfo der det er aktuelt.

Våre tannbehandlinger

Vi har tid til dine tenner

Hvite fyllinger

Dagens moderne fyllingsmaterialer gir svært mange muligheter. Hull kan repareres på en helt usynlig måte. Hvite fyllinger kan også brukes til å bygge opp knekte kanter på tenner, og til å forbedre estetikk ved å gjenoppbygge slitte fortenner. Materialene kan også brukes til for eksempel å lage tenner litt bredere og dermed forminske mellomrom mellom tenner. Mulighetene er nær sagt uendelige!

Hvite fyllinger

Svært mange tannproblemer som hull, knekte tenner, nedslitte tenner og store mellomrom mellom tenner kan løses ved bruk av hvite fyllinger.

Tannrens

Det føles godt å få renset tennene. Hos oss blir alle tennene renset ved bruk av airflow ved undersøkelsen. Dersom det er mye tannstein trengs det noen ganger litt grundigere rens ved bruk av maskinelle instrumenter (airscaler) eller håndinstrumenter. Vi bruker den metoden som passer deg best for å skape de reneste og beste forholdene i munnen og samtidig sikre deg en god opplevelse.

Tannkjøttssykdom

Tannkjøttssykdom (marginal periodontitt) er en vanlig sykdom som gjør at man kan ha behov for å gå litt ekstra ofte til tannrens. Vi har erfaring i å behandle denne sykdommen og kan anbefale deg en oppfølging som passer for dine tenner.

Tanntrekking

Å trekke tenner er vel noe de aller fleste gruer seg for. Hos oss gjør vi alt vi kan for å unngå å miste tenner. Men dersom tenner allikevel må fjernes så er vi opptatt av å gjøre dette på en atraumatisk måte der vevsskaden rundt tannen blir så liten som overhodet mulig og slik at opplevelsen blir minst mulig skremmende for deg som pasient.

Tanntrekking -samarbeid med spesialist

Tenner som kan være utfordrende å fjerne blir ofte henvist til oralkirurg Katja Franke som holder til under samme tak som Tann Sør.

Rotfylling

Når man gjør en rotfylling fjerner man en betent nerve eller bakterieflora midt inni tannen og erstatter den med et fyllingsmateriale. Mange synes rotfylling høres skremmende ut. Ved adekvat bedøvelse skal det ikke være noen smerter forbundet med en rotfylling. Vi gir grundig informasjon om prosedyrer og behandlingsalternativer før vi eventuelt setter i gang.

Rotfylling -samarbeid med spesialist

Dersom rotfyllingen er litt ekstra utfordrende henviser vi ofte til endodontist Claus Ungerechts som holder til under samme tak som Tann Sør. Han har 3 års videreutdanning innen dette faget og har spesialutstyr som mikroskop for å sikre et nøyaktig og godt arbeid. Han er i tillegg opptatt av at du som pasient skal føle deg godt ivaretatt.

Tannbleking

Mange ønsker seg hvitere tenner, og vi tilbyr tannbleking for våre pasienter. Man får da framstilt en skinne som passer akkurat til dine tenner og får med seg blekemiddel til bruk hjemme.

Tannbleking

Visste du at det i Norge ikke er tillatt for andre enn tannleger å selge blekemidler som er sterke nok til å ha en hvitende effekt? Årsaken til dette er at man ikke anbefaler bleking av skadede tenner; tenner og tannkjøtt skal derfor undersøkes før man bestemmer om bleking er tilrådelig.

Undersøkelse

En undersøkelse hos en tannlege eller tannpleier skal inneholde sjekk av hele munnen; inkludert kinn, tunge, lepper, tannkjøtt, bittforhold og selvsagt tenner. Hver enkelt tann skal sjekkes nøye for sykdomstegn og eventuelle diagnoser noteres. Hos oss følger det i tillegg alltid med en grundig puss av tennene med pussepasta og airflow (saltblåsing) som effektivt fjerner misfarging og belegg. Du skal gå ut igjen med en god følelse av ren munn og rene tenner:-)

Første gangs undersøkelse

Første gang du kommer til oss, setter vi av litt ekstra tid slik at vi skal få anledning til å bli godt kjent med deg og dine tenner:-)!

Bedøvelse

Moderne tannbehandling skal være nær sagt smertefri. Ofte anbefaler vi derfor bedøvelse. Det skal da selvsagt heller ikke være vondt å få selve bedøvelsen. Hos oss bruker vi ekstra god tid på å bedøve for å sikre en god opplevelse for deg som pasient. Bedøvelseskrem eller -spray er alltid tilgjengelig om du ønsker det. Vi har bedøvelse i mange styrker som tilpasses etter dine behov. Har du først fått bedøvelse skal du ikke kjenne noen form for smerter i den videre behandlingen.

Bedøvelse -triks for å minske ubehag

Det finnes mange måter å sette bedøvelse på for å minske ubehag. Vi har veldig god erfaring med å sette en ørliten dråpe først, la denne virke litt og gjøre det numment i området som skal bedøves før vi setter hoveddelen på en svært forsiktig måte der vi tar oss god tid. Vi vil gjerne finne den måten som passer best akkurat for deg!

Porselenskroner

Dersom det mangler mye tannsubstans på en tann på grunn av skade eller hull så kan det være nødvendig å lage en krone på tannen. En krone dekker det som gjenstår av tannen litt som en kappe og framstilles i porselen slik at det ser ut akkurat som en helt frisk tann. Det finnes idag mange materialer man kan lage kronen i som både er pene og svært sterke og holdbare.

Krone

De aller fleste kronene vi lager på Tann Sør blir framstilt av Mandal Tannteknikk. Mandal Tannteknikk er en lokal leverandør med mange års erfaring og høy kompetanse som vi har et tett og godt samarbeid med.

Implantater

Implantater er en moderne form for tannerstatning som er et alternativ der man før måtte lage bro eller gebiss. Implantatet er en kunstig rot som for eksempel kan støtte en porselenstann til erstatning for en tapt tann. Implantater har svært god langtidsprognose.

Implantater -et samarbeid mellom profesjoner

Kirurg, tannlege og tanntekniker må samarbeide tett for å skape de beste implantatløsningene. Vi tror det er en fordel at vi hos oss har alle disse profesjonene samlet under ett tak. Dette letter kommunikasjon og gjennomføring for oss, og vi tror det igjen kommer deg som pasient til gode i form av tilfredsstillende resultater!

Porselensfasetter

Porselensfasetter er en høyestetisk løsning som gir et svært naturlig utseende på de reparerte tennene. Tynne lag med porselen legges da utenpå egne tenner for å reparere dem og/eller forbedre utseendet på dem.

Porselensfasetter -samarbeid med lokal tanntekniker

Vi tror samarbeid med lokal tekniker med lang erfaring med denne type arbeider er viktig for å oppnå god estetikk og god personlig tilpasning.

Mandal Tannteknikk har denne kompetansen, de holder også til under samme tak som oss; dette tror vi forenkler veien mot de aller beste resultatene!