Ring oss

38 26 33 16

Åpningstider

Man-Tir-Ons: 8:30 - 19:30 | Tor-Fre: 8:30 - 16:00

Timebestilling

Online timebestilling for dine tenner!

Forskning

Tannlege og phd-kandidat Mariann Saanum Hauge gjennomfører på deltid en studie på tannbehandlingsangst i Tann Sørs lokaler på Skjebstad. Det tas dessverre ikke lenger inn pasienter til studien, da innsamling av data er ferdigstilt.

Studien der nesten 100 personer fra Mandal og omegn deltok, undersøkte to metoder for behandling av tannlegeskrekk. Den ene var en variant av kognitiv atferdsterapi, og den andre innebar bruk av beroligende medikamenter. Gode resultater ble funnet i begge grupper.

Arbeidet er publisert i European Journal of Oral Sciences og artikkelen ligger åpent på denne lenken: Dentist‐administered cognitive behavioural therapy versus four habits/midazolam: An RCT study of dental anxiety treatment in primary dental care – Hauge – – European Journal of Oral Sciences – Wiley Online Library

Deler av de innsamlede dataene er publisert i den norske læreboken «Odontologisk psykologi» som i 2021/2022 også kommer i engelsk utgave. Videre analyser av data og publisering av disse vil foregå i årene som kommer fram til prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

Virtual Reality har også vist lovende resultater i behandling av tannlegeskrekk (og andre fobier). Tann Sør er nå pilotkunde for et norsk firma, Fornix, som utvikler software til VR-briller som er egnet til å behandle pasienter med tannlegeskrekk.

Ta kontakt om du tenker at dette kan være noe for deg; vi er interessert i å komme i kontakt med pasienter som ønsker å ta del av uttestingen av disse brillene. Dette er kostnadsfritt for pasienter som deltar i utprøvingsfasen.